Aniversare

Idei de Jocuri Pentru Petreceri

Idei de jocuri pentru copii

Tortul si cadourile sunt atractia principala a unei petreceri de zi de nastere a copiilor, dar o data ce atractia deschiderii cutiilor de cadouri se evapora, copiii isi vor pierde rabdarea. Cand vine tortul? Cand vine tortul? Nu vreti sa trebuiasca sa raspundeti de o suta si chiar o mie de ori la aceeasi intrebare. Solutia? Jocuri captivante care sa ii tina pe cei mici ocupati! Iata cateva idei:

Povesti pe roluri

Micul sarbatorit sau mica sarbatorita are o poveste preferata? Ce surpriza mai placuta ii puteti face decat sa organizati o mic piesa de teatru pe tema povestii preferate in care actorii sunt chiar invitatii sai?

Scaunelele muzicale

Copiilor le place sa isi etaleze talentele muzicale si sa danseze. Pentru a-i tine ocupati, aruncati pe jos cateva pernute si lasati-i sa se exprime in voie.

Desenatul pe baloane

Iata inca o activitate creativa care le da copiilor ocazia sa isi foloseasca imaginatia. Aceasta activitate poate fi urmata de un concurs in care tot cei mici sa voteze cel mai frumos desen.

Statuile muzicale

Desemnati un respnsabil pe muzica si explicati bine regulile: muzica trebuie sa curga cateva secunde, dupa care se oprese, moment in care cei mici trebuie sa incremeneasca in pozitia in care erau.

Cautarea comorii

Acest joc presupune ceva mai multa pregatire, dar merita cu siguranta efortul. Ascundeti bine bine comoara si creati un set de indicii care sa ghideze cautarea. Daca sarabatoritul are o anumita pasiune, va puteti axa pe aceasta tema. Sau, puteti folosi tematici din universul copilariei.

Tara, tara vrem ostasi!

Avantajul acestui joc este ca la el pot participa un numar mare de copii, asa ca nimeni nu ramane pe margine. Copiii se impart în doua grupuri egale ca numar si se aseaza in linie, tinandu-se de maini foarte strans. Primul grup spune: „Tara, tara vrem ostasi!”, iar reprezentnantii celui de-al doilea grup intreaba „Pe cine?” In momentul in care este ales un copil. Acesta trebuie sa „sparga zidul” fomat din membrii echipei adverse. Daca nu reuseste, se va alatura echipei adverse. Cand unul dintre grupuri este redus la un singur membru, jocul se incheie.

V-ati ascunselea cu mingea

Micutii se aseaza in sir indian, iar primul copil din sir are in fata sa o minge. Primul copil este cel care incepe jocul spunand un numar. Copilul al carui loc in sir corespunde numarului respectiv, va trage in minge, incercand sa o arunce cat mai departe. Primul copil din sir trebuie sa alerge sa aduca mingea, in timp ce restul micutilor fug sa se ascunda. Pe langa a-i cauta pe ceilalti, primul copil are si responsabilitatea mingii, care trebuie sa stea in locul sau initial. Daca in timp ce acesta isi cauta partenerii, un alt copil iese din ascunzatoare si da un sut la minge, cei care au fost gasiti pana in acel moment, se pot ascunde din nou in timp ce primul copil aduce mingea inapoi la locul acesteia. Jocul se termina cand toti cei care care s-au ascuns au fost gasiti. Jocul se poate desfasura si pe echipe.

Leave a Reply