Nunta

Tortul de Nunta in Diferitele Parti ale Lumii

De la tara la tara, obiceiurile si ritualurile de nunta sunt surprinzator de diferite, iar tortul nu reprezinta o exceptie. Si pentru a-ti demonstra cat de mult variaza traditiile fiecarui popor, am decis sa pornim intr-o delicioasa calatorie printre diferitele torturi de nunta servite in jurul globului.

Italia: O alegere foarte populara pentru o nunta italiana este „zuppa inglese”. Acest tort are umplutura de sarlota de ciocolata, vanilie, crema de rom si fructe, iar etajele sale sunt decorate minutios cu flori din glazura dulce.

Grecia: In ziua de azi, majoritatea cuplurilor din Grecia prefera un tort din faina de migdale, cu umplutura de sarlota si fructe, acoperit cu fulgi de migdale. Compozitia traditionala a tortului de nunta grecesc presupune miere, seminte de susan si gutui, ingrediente atent alese pentru a simboliza uniunea mirilor.

Marea Britanie: Un elegant tort de fructe este piesa de rezistenta a nuntilor britanice. In mod normal, tortul este facut din curmale inmuiate in cognac, prune, stafide, coacaze si coaja de portocale, pentru a crea un desert moale, foarte insiropat. Tortul este imbracat in martipan, unt de brandy sau fondant.

Japonia: Multi japonezi folosesc torturi false la receptiile de nunta. Realizate din cauciuc, aceste torturi artificiale sunt imbracate in ceara si au chiar si un slot unde mirele si mireasa pot insera cutitul. Incredibil sau nu, unele modele scot chiar si un nor de fum. In timp ce tortul fals ii delecteaza vizual pe invitati, cel real este portionat in bucatarie pentru a fi servit pe mesele invitatilor.

Coreea: Coreenii nu agreeaza torturile de nunta foarte dulci. Acestia prefera un tort facut din orez  si acoperit cu pudra de fasole rosie. Ocazional, acesta poate fi decorat cu frisca vegetala.

Caraibe: Cuplurile din Caraibe aleg torturile cu fructe. Adesea, tortul de nunta are blat de cacao si este umplut cu fructe confiate si insiropat cu vin, rom sau sherry.

Franta: Francezii, in mod traditional, servesc un tort alcatuit din bucati mici de „croquembouche”. Acestea sunt niste sfere realizate din aluatul pe care noi il folosim la profiterol sau ecler. Din aceste sfere de patiserie umplute cu crema si stropite cu caramel, se realizeaza un turn inalt  in forma de piramida.

Germania: Desi torturile americane incep sa-si croiasca drum catre nuntile europene, tari precum Germania se agata de propriile traditii. Cuplurile germane adesea servesc un tort din blat pufos de nuca. Acest desert este insiropat cu lichior sau sirop, umplut cu gem, martipan sau nuga, si invelit in fondant sau ganaj. Folosirea unui colorant artificial pe un tort de nunta german este considerata o greseala majora.

Leave a Reply