Aniversare, Torturi

Cate kilograme de tort ai nevoie pentru o pertrecere

Cat de mare trebuie sa fie tortul pentru o petrecere de aniversare?

Iata o intrebare pe care si-o pun de multe ori gospodinele care planifica sa pregateasca tortul pentru petrecerea lor de aniversare sau a unuia dintre membrii familiei si chiar si in cazul in care intentioneaza sa comande acest tort. Cate kilograme sa aiba tortul ? Ce inseamna prea putin ? Dar prea mult ? Este o intrebare importanta – nimeni nu vrea ca o parte din invitati sa ramana fara tort ori sa se spuna ca ar mai fi vrut o portie, dar s-a terminat. Pe de alta parte, e important pentru planificarea budgetului sa se aproximeze corect cantitatile.

Desi nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand calculati greutatea tortului pentru o petrecere de zi de nastere, aniversare de nunta sau orice alta ocazie :

Numarul de invitati

Intr-adevar, acesta este principalul factor in determinarea cantitatilor de mancare pe care urmeaza sa le serviti : cati oameni vor fi acolo ? Vor fi adulti sau copii ? In functie de cate persoane vor fi prezente, dar tinand cont si de alti factori enumerati mai jos, puteti decide cat de mare sa fie tortul pe care urmeaza sa il pregatiti sau comandati.

Meniul

Un alt factor care trebuie luat in considerare este meniul. Ce alte feluri de mancare vor fi servite? Daca e o petrecere cu numai gustari si tort, atunci cantitatile trebuie sa fie mai mari. Daca serviti un meniu complet cu aperitive si fripturi, cantitatea de tort care va fi consumata este mai mica.

Ce fel de tort

Nu toate torturile sunt consumate in aceleasi cantitati. Iata un lucru pe care vi-l vor spune toti maestri cofetari cu experienta. Exista torturi mai consistente, cu creme bogate si siropuri pline de arome. Acestea vor fi consumate in cantitati mai mici decat torturile vaporoase, cu creme usoare si fructe. De exemplu, un tort diplomat va fi servit si consumat in portii mai mari decat un tort mascota.

Ora petrecerii

Poate nu stiati, dar o petrecere de dupa amiaza are nevoie de cantitati mai mici de mancare decat o petrecere care are loc seara. De asemenea, trebuie sa tineti cont de durata petrecerii. Daca invitatii vor sta la petrecere 2-3 ore, atunci numarul de feluri de mancare si cantitatile servite vor fi mai mici decat pentru o petrecere care se intinde pe 5-6 ore.

Ce fel de petrecere

Asa cum nu toate torturile sunt consumate la fel, nici toate petrecerile nu sunt la fel. O petrecere cu bufet suedez, de exemplu, va avea un necesar mai mic de tort, precum si de alte feluri de mancare deoarece invitatii vor servi conform preferintelor fiecaruia.

In concluzie, cel mai bun sfat este sa luati toate aceste aspecte in considerare si sa va consultati cu maestrii cofetari dandu-le toate detaliile necesare pentru ca estimarea dvs. sa fie cat mai aproape de realitate fara a risca sa aveti cantitati insuficiente, dar si fara a face o risipa inutila.

Leave a Reply