Nunta, Torturi

Cum să Alegi Tortul Perfect Pentru Nuntă

Nunta este un eveniment special în viața fiecăruia și până și cele mai mici detalii contează. Femeile visează de mici la momentul în care se vor căsători, dar plănuirea acestui eveniment nu este tocmai ușoară, în mare parte datorită opțiunilor numeroase ce există pe piață.

 Una dintre cele mai dificile sarcini este alegerea tortului perfect. Datorită faptului că nunta este un eveniment foarte important, există zeci de mii de modele și tipuri de torturi, ceea ce face alegerea unuia singur o misiune foarte dificilă, uneori părând aproape imposibilă. În ceea ce urmează, vă voi prezenta o listă cu principalele tipuri de torturi și caracteristicile fiecăruia pentru a vă  face alegerea acestuia mai ușoară.

Torturile decorate

tort de nunta cu decoratiuni albe si verzi

Torturile de nuntă care sunt pline de tot felul de decorațiuni sunt considerate a fi tradiționale deoarece acestea au început să fie folosite cu mult timp în urmă. Sunt preferate de cei care vor ca tortul să fie mai special și personalizat în funcție de o anumită temă. Există mulți cofetari care realizează torturi la comandă și adaugă elemente unicat pentru a-l face mai special, în funcție de preferințele mirilor sau ale celor care organizează nunta.

Torturile decorate sunt preferate de cei care vor ca totul să fie personalizat la nunta lor și, de asemenea,  pentru a impresiona invitații cu un design deosebit.

Torturile „goale”

tort gol cu mai multe straturi vizibile

După cum sugerează și numele, acest tip de torturi pentru nuntă sunt „goale” în sensul că nu sunt glazurate și au puține elemente de decor. Acestea sunt în vogă în momentul de față deoarece sunt exact opusul torturilor tradiționale ce conțin multe decorațiuni. Caracteristicile principale ale acestui tip de tort sunt lipsa de elemente de decor și de glazuri care să acopere straturile tortului, dar în același timp, și prezența unor ornamente la baza acestuia.

Torturile „goale” sunt preferate de cei care vor ceva mai simplu, dar și atrăgător în același timp. Deși nu au aspectul torturilor tradiționale, acestea compensează prin gust și, cu siguranță, îi fac pe toți invitații să saliveze și să aștepte cu nerăbdare momentul tăierii tortului.

Pentru cei care vor să îmbunătățească totuși aspectul tortului, există și varianta tortului „semidezbrăcat”, care, după cum sugerează și numele, are caracteristicile tortului gol, dar conține și multe elemente de decor și glazuri care acoperă stratul exterior al tortului.

Torturile decorate cu cremă de unt

tortul miresei decorat cu crema de culoare bej

Deși se aseamănă cu torturile pline de decorațiuni despre care am vorbit mai sus, torturile cu cremă de unt ca și glazură sunt foarte populare, dar sunt mai dificil de întreținut. Dacă torturile normale nu sunt afectate prea mult de temperatura camerei, torturile cu cremă de unt necesită depozitarea într-un frigider pentru a nu se deteriora aspectul. Acestea au devenit în ultima vreme foarte populare și impresionează nu numai prin aspect, ci și prin gust.

Torturile cu cremă de unt pot fi decorate după dorința fiecăruia, dar înainte de alegerea unui design, va trebui să vă consultați cu cofetarul respectiv. Unele elemente ar putea fi greu de creat datorită cremei de unt ce va fi folosită ca și glazură.

Acestea sunt principalele tipuri de torturi, iar de aici încolo, alegerea este a dvs. Înainte de a încheia însă, iată alte câteva idei pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a face alegerea finală în legătură cu tortul pentru nuntă:

  • Hotărâți-vă din timp asupra unui tip de tort și a unui model. Dacă doriți un tort special, personalizat cu anumite elemente, discutați dinainte cu mai mulți cofetari pentru a vedea dacă se poate realiza. Unele modele sunt foarte dificile și necesită mult timp pentru a fi create. Asigurați-vă că totul va fi gata la timp.

  • În ceea ce privește crema, puteți alege ca fiecare strat să aibă o cremă diferită, dar din nou, discutați cu cofetarul din timp pentru a vedea care arome merg împreună și care nu. Câteva exemple de creme ce se completează una pe alta ar fi: ciocolată albă cu zmeură, lămâie cu caramel sărat și multe altele.

  • De asemenea, dacă optați pentru mai multe creme, vă veți asigura că fiecare invitat va fi mulțumit deoarece va găsi aroma potrivită pentru gustul său.

  • Dacă optați pentru un tort cu mai multe rânduri, discutați dinainte cu cofetarul în ceea ce privește transportul și depozitarea acestuia până la nuntă. De exemplu, unele torturi necesită o anumită temperatură de depozitare pentru ca glazura să nu se topească. Asigurați-vă că totul este pregătit din timp pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

  • Internetul stă la dispoziția dvs. Există zeci de site-uri web cu diferite rețete, combinații de creme și straturi și modele pentru tort de unde vă puteți inspira pentru a-l crea pe cel perfect pentru dvs. Tot ceea ce trebuie să faceți este să găsiți un cofetar de încredere care să vă preia ideea și să o transpună în realitate.

Leave a Reply